Home

Er brandt een vuur in ons

Verwarmen - koken - genieten met pellets

Pelletkachel Rika

"We maken niet alleen kachels - we maken de kwaliteit van het leven." Met dit motto heeft RIKA de kachel - en verwarming - opnieuw uitgevonden. Het familiebedrijf is sinds de oprichting meer dan 60 jaar geleden de toonaangevende kachelproducent en staat tegenwoordig synoniem voor innovatieve producten van de hoogste kwaliteit. Materialen van topkwaliteit, bekroond ontwerp en baanbrekende technologie zorgen voor uitstekende branden die een unieke sfeer creëren.

Ga weer naar huis en geniet van de warmte van die een pelletkachel van RIKA biedt - nooit eerder voelde de verwarming zo comfortabel. De hout-, pellet- en combikachels van RIKA brengen innovatie samen met gebruiksgemak en zijn daarom uitermate gebruiksvriendelijk.

Kijk hier hoe een Rika kachel gemaakt wordt.

Het element vuur is er een die fascineert en inspireert. Tegelijkertijd geeft het de woonkamer een onvergelijkbaar gevoel van veiligheid en gezelligheid. Een RIKA-fornuis bevat al deze eigenschappen in één product. Als een eersteklas verwarmer, drukt het de individuele persoonlijkheid van het huis uit. Met een verscheidenheid aan modellen en ontwerpopties biedt RIKA een flexibele keuze voor elke smaak.

Bestaande producten verbeteren en nieuwe ontwikkelen - zo is RIKA een toonaangevende producent van houtverbrandings-, pellet- en combi-kachels geworden die geavanceerder, groener en duurzamer is dan ooit. Elke kachel is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd en is gegarandeerd 'Made in Austria'. RIKA injecteert zijn passie voor zijn ambacht vanaf het eerste moment van planning tot aan de laatste hand aan de productie om maximale verbrandingsefficiëntie en uitstekende esthetiek te garanderen.

Onderwerpen als duurzaamheid en milieubescherming zijn diep geworteld in de bedrijfsfilosofie en hebben RIKA sinds lang een leidende rol in de markt zien geven. Internationale normen zijn altijd al niet alleen gehaald, maar ook enorm overtroffen. Een breed scala aan certificeringen van de strengste testinstanties getuigt op indrukwekkende wijze van deze ecologische referenties.

Of je nu op zoek bent naar een houtkachel of pelletkachel, RIKA heeft de perfecte keuze voor jou:

  • Een enorme selectie houtkachels en pelletkachels.
  • De juiste houtkachel voor elk budget, van betaalbaar tot exclusief.
  • De juiste kachel voor elke doelgroep en thuisomgeving - van traditioneel tot modern, van klassiek tot exclusief.

Voordelen van een pelletkachel van RIKA

  • Warmte plus: Zichtbare stenen die hoge kwaliteit uitstralen garanderen een gevoelig lange warmte straling. Een comfortabele warmte sfeer, zelf wanneer de pelletkachel al enige tijd uitgeschakeld is.
  • Kwaliteitsvolle vuurklei verbrandingskamer: De extra dikke vuurklei coating in de verbrandingskamer bij pelletkachels van RIKA laat niet alleen een zeer hoge verbrandingstemperatuur toe, maar verzekerd ook een zeer schone verbranding. Dit garandeert maximale veiligheid en een lange levensduur.
  • Maximale energie efficiëntie: De hoge verbrandingskamertemperaturen in elke pelletkachel van RIKA garandeert optimale verbranding met maximale energie efficiëntie en evenals uitstekende uitstoot waarden. Bespaar tot 50% op je brandstofkosten en krijg milieuvriendelijkheid als bonus er bij!
  • Veiligheid: Absoluut strak en vervormingsvrij, zelf bij de hoogste temperaturen. De stevige gietijzer deur zorgt zowel voor optimale veiligheid als efficiënte luchtcirculatie en verbranding.
  • Geurloze coating: Enkel temperatuurresistente, oplossingsvrije coatings en verf van geteste topkwaliteit worden gebruikt voor pelletkachels RIKA. Dit laat verhitting zonder de geur van oplossingen toe al vanaf het begin.