Home

Er brandt een vuur in ons

Verwarmen - koken - genieten met pellets

Verwarmen met een houtkachel: iets voor jou?

Verwarmen met een houtkachel

Benieuwd of een houtkachel iets voor jou is? Hier is informatie dat je kan gebruiken om een goede beslissing voor jou en jouw familie te maken.

Er zijn vijf redenen waarom mensen houtkachels kopen. We bespreken ze hier:

  1. Geld besparen
  2. Comfort verhogen
  3. Groene energie
  4. Onafhankelijkheid van elektriciteit
  5. Verfraaiing van de kamer waar de houtkachel in terecht komt

Kosten besparen met houtkachels

Laten we een kijkje nemen naar het financiële aspect. Verwarmen met hout kost minder per BTU dan andere brandstoffen of elektriciteit doet. Voor mensen die hun eigen bomen kunnen kappen is het uiteraard gratis. Een andere reden dat het minder kost om met hout te verwarmen is het "zone verwarming" aspect. Veel mensen ondervinden dat het verwarmen van een bepaald gebied in een woning en de rest van het huis koeler laten meer dan voldoende is. Op deze manier bespaar je enorm op je energiefactuur aangezien je ruimtes die je niet gebruikt niet onnodig verwarmt.

Houtkachels van vandaag zijn ook zeer efficiënt: minstens zo efficiënt als gas en stookolie verwarming. De fabrikanten van houtkachels spenderen grote hoeveelheden geld aan ontwerpers en ingenieurs om ervoor te zorgen dat ze maximaal verwarmingsefficiëntie krijgen.

Hoe veel comfortabeler kan je zijn?

En verhoogd comfort? Vele van ons met conventionele verwarmingssystemen weten dat zelf wanneer onze thermostaat aangeeft dat we ons comfortabel zouden moeten voelen, dat meestal niet is. De heerlijke stralingswarmte van een houtkachel warmt op een manier die conventionele verwarmingssystemen niet kunnen. En nogmaals, kun je de kamer met een houtkachel zo warm maken als je zelf wilt, waarschijnlijk veel warmer dan je ooit zou verwarmen met een thermostaat.

Een fantastisch groene verwarmingsoplossing

Het "groene aspect" heeft nauwelijks uitleg nodig. Hout is een hernieuwbare en gemakkelijk verkregen bron voor verbranding. Er is ook een nul-som impact in koolstofuitstoot. Wanneer een boom omvalt in het bos duurt het 50 jaar om volledig weg te rotten. Bij dit proces geeft de boom warmte, water en CO2 af terwijl het mineralen in de grond achterlaat. Wanneer je hout verbrand gebeurt exact hetzelfde, alleen veel sneller uiteraard. Er wordt niets extra geproduceerd.

Een van de grote voordelen van houtkachels zijn dat je warmte hebt wanneer er geen stroom beschikbaar is. Er geeft niets meer voldoening dan warm en tevreden rond je vuur te zitten terwijl alle lichten in je buurt uit zijn. Het geeft je het gevoel pionier te zijn, en terecht. Jij dacht vooruit.

Tenslotte, houtkachels van vandaag zijn ontworpen om mooi te zijn. Een houtkachel kan het hoogtepunt van de kamer zijn. Wat je smaak ook is, er is een houtkachel ontworpen voor jou. In feite is het moeilijk om tegenwoordig lelijke kachels te vinden. Zo veel mooie kachels ... zo weinig kamers om ze te installeren ...