Home

Er brandt een vuur in ons

Verwarmen - koken - genieten met pellets

Verwarmen met pellets

Verwarmen met pellets

Verwarmen met pellets is een steeds populairdere manier om ecologisch mee te verwarmen. Stel je thermostaat in op de gewenste temperatuur en je pelletkachel ontsteekt automatisch volgens jouw ingestelde schema's. Handig toch?

Lees hier enkele redenen waarom verwarmen met pellets voor jou voordelig kan zijn:

Pellets zijn handig

Schoon en allergievrij. Er wordt geen stof of ander vuil in je huis gebracht wanneer je je huis verwarmd met pellets.
Het neemt minder plaats in. Je kan to 4 keer meer pellets opslaan in dezelfde ruimte waar je houtblokken zou opslaan. Een wintervoorraad pellets voor een gemiddeld huis neemt ongeveer 1.8 x 1.8 x 1.8m in beslag, hierdoor kan je ze eenvoudig opslagen in een klein gedeelte van een droge garage, kelder of schuur.
Eenvoudig te gebruiken. Je hoeft hoogstens maar 1 keer per dag bij te vullen.  

Pellets zijn efficiënt

Efficiënter dan brandhout. Pellets bevatten 5 tot tien procent vocht tegenover 30 tot 60 procent in brandhout. Dit betekent dat pellets een efficiëntere brandstof zijn.

Verwarmen met pellets is goed voor de omgeving

Volledig natuurlijke brandstof. Eens samengeperst en gedroogd behouden pellets van nature hun vorm, dit betekent dus dat lijm of andere bindmiddelen niet nodig zijn.
Het is bewezen dat pellets schoner branden dan elke andere vaste brandstof. Dit komt doordat de verbrandingslucht gemakkelijk gereguleerd kan worden, wat de brandstof-efficiëntie optimaliseert en door het lage vochtgehalte van de pellet.

Verwarmen met pellets is duurzaam

Energie uit afval: Pelletbrandstof is gemaakt van afvalproducten, zoals pallets en productieoverschot. Het is een praktische manier om biomassa materialen uit duurzame bosinitiatieven te gebruiken, vooral voor commerciële toepassingen.

Verwarmen met pellets is het meest efficiënte en schone systeem

Het ontvlammen van pellets is zeer efficiënt: met dezelfde hoeveelheid brandstof kunnen we meer hitte bereiken met pellets dan met hout. Meer nog, pellets branden beter en garanderen een zeer schone ontbranding. Dit is de reden waarom je in Vlaanderen subsidies kan krijgen wanneer je je woning verwarmt met een houtpelletketel. Verwarmen met pellets is het beste ecovriendelijke alternatief waarmee je je woning kan verwarmen en bovendien nog flink kan besparen op de energierekening.

Oplossingen om een enkele kamer te verwarmen

Je leefruimte, een open ruimte of je slaapkamer verwarmen met een pelletkachel is dubbele winst. Niet alleen geniet je van een gezellige vlam dat je automatisch kan bedienen, maar ook van het besparen op energie met een natuurlijk en betaalbare brandstof. Ontdek hier al onze pelletkachels, zowel kachels met luchtstroom als conventionele kachels om een enkele ruimte mee te verwarmen. 

Je volledige woning verwarmen met een centrale pelletketel

E-TECNICS biedt je verschillende oplossingen aan om je volledige wonning te verwarmen met één enkele pelletkachel of centrale pelletketel. Je kan kiezen tussen warmeluchtkachels, die hete lucht, gegenereerd door je pelletkachel door je huis stuwt. Of je kan onze warmwater pelletketels verkennen, die kunnen geïntegreerd worden met je bestaande verwarmingsysteem en water verwarmen voor je radiatoren.